a5ede229bf9fb4884715648c24500c1d.JPG

De Tulpenpluktuin

Wat nergens anders mag in Nederland kan in Marknesse sinds 2006. Het is zelfs de bedoeling. Bij de Tulpenpluktuin Marknesse mag je je eigen tulpen plukken. In de eerste jaren bezocht een bescheiden sceptische dame de Tulpenpluktuin. Ze betaalde een kleine vergoeding voor de entree en wilde geen gebruik maken van het all-in arrangement.

“ Ik ga alleen wat foto’s maken van de kleurenpracht. Ik houd niet van tulpen op de vaas, te snel weg en zo bont van kleur. Het is zeker niet aan mij besteed om tulpen te plukken. Nee die emmer heb ik dus ook niet nodig, dank u”

Ruim een uur later stond er bij de inpakkraam een gast met armen vol met tulpen. Ze had een spoor van bloemen die ze niet meer kon dragen achter zich gelaten. Haar fotocamera hing op haar rug en toen ze aan de beurt was kon ik pas haar gezicht zien. Het was de bescheiden dame die alleen even wat foto’s ging maken.

“Sorry” zei ze, met blozende rode wangen, glimmende ogen en een stralende glimlach; “maar ik werd zo gelukkig van al dat moois”. Ik ben net een kind in een snoepwinkel.

Sindsdien komt ze elk jaar bijna wekelijks terug zodra er geplukt kan worden. Ze neemt zelf een grote mand mee en geniet met kinderlijke vreugde en volwassen dankbaarheid van de natuur.

Dit is voor mij het jaarlijks geluksmoment in de polder. Een snoepwinkel van 500m2 met meer dan 50 verschillende rassen tulpen om door heen te wandelen, van te genieten en te mogen plukken. De Tulpenpluktuin in Marknesse

We hopen deze ervaringen ook met u te kunnen delen. Als u onze tuin wilt bezoeken meldt u zich bij de Tulpenplukkraam op ons erf. Hier krijgt u deskundig advies over het plukken.

Steenwijkerweg 26
8316 RK Marknesse
Plan je route